torsdag 5. juni 2008

Khadra, Yasmina: Etter attentatet. Gyldendal 2007.

Amin, en israelsk kirurg med palestinske foreldre bor i Tel Aviv sammen med sin kone Sihem. Han lever og ånder for jobben og privatlivet og nekter å ta stilling til konflikten mellom palestinere og israelere. En dag sprenger en selvmordsbomber en restaurant midt i Tel Aviv. Mange dør og flere blir skadet. Amin, som jobber ved sykehuset i byen, bruker en hel dag på å forsøke å lappe sammen noen av ofrene for angrepet. Natten etter blir han tilkalt til sykehuset som nærmeste pårørende. Han må identifisere den kvinnelige selvmordsbomberen.
Dette er en skremmende bok. Forfatteren skriver om mennesker som lever i dag og som hver dag berøres av terrorisme og overgrep. Den anbefales!!!

Brodin, Elin: Ulvinnen. Aschehoug 1986

Dette er den første boka jeg leser av denne forfatteren. Det blir nok til at jeg leser flere, hun skriver bra. Denne boka handler om to år gamle Julie som blir borte i jungelen i India. En flokk ulver tar seg av henne. 16 år gammel blir hun funnet av mennesker, bragt tilbake til sivilisasjonen, og den langsomme og smertefulle utviklingen tilbake til menneskenes liv begynner. God bok!