torsdag 21. januar 2010

Roberts, Gregory David: Shantaram. Press, 2008.

Dette er en roman på 910 sider. Jeg har lest 5 sider og lurer nå på ; Hvorfor har jeg lånt denne på biblioteket. Jeg skal levere den tilbake i morgen. Kanskje jeg lånte den fordi det under tittelen på omslaget stod skrevet "...klarte knapt å legge den fra meg før alle de nesten 1000 sidene var fortært i en grådig slurk" Inger Bentzrud, Dagbladet.
Jeg har ingen problemer med å legge den fra meg. Av det lille jeg leste ble jeg tatt med til Bombay dit hovedpersonen, en rømt forbryter fra Australia, ankom med buss.
Jeg har lest en bok fra Bombay tidligere. Da var Salman Rushdi forfatteren. Da kjente jeg lukten av Bombay mens jeg leste. Den opplevelsen skal ikke ødelegges ved å prøve å oppleve det samme med denne boken. Kanskje en annen gang.

Gavalda, Anna: Saman er ein mindre aleine. Samlaget, 2005.

Anna Gavalda har skrevet en roman som fengsler fra første til siste side. Boka er en kjærlighetsroman med indregienser som malerkunst og kokkekunst, funksjonshemming og alderdom. Den handler om Camille, Philibert, Franck og Paulette, fire mennesker som tilfeldig havner i samme leilighet i Paris, og som får stor betydning for hverandre. Kanskje kan en kalle det skjebne at disse fire fant hverandre og ble en "familie".
Anna Gavalda var et nytt bekjentskap for meg og jeg gleder meg til å lese mere av denne forfatteren. Heldigvis er hun ganske ung, født i 1970, så vi må tro det kommer mere godt fra den kanten.