søndag 2. november 2008

Läckberg, Camilla: Isprinsessen. Gyldendal 2008.

Nok en god kriminalroman fra forfatterens hånd. Handlingen finner sted i Fjällbacka i Sverige, et lite sted der livet tilsynelatende flyter rolig forbi, men som i virkeligheten er et lukket samfunn der folk holder øye med hverandre og det for enhver pris gjelder å bevare fasaden. Dette er egentlig Camilla Läckbergs debutroman, men vi kjenner allerede hovedpersonene i boka, for tre av hennes bøker fra samme miljø er kommet på norsk tidligere.
En ung kvinne blir funnet død i badekaret sitt. Mens etterforskningen pågår for fullt blir hovedmistenkte funnet hengt i sitt eget hus. Her får politimannen Patrick Hedstrøm noe å bryne seg på, - samtidig som tankene hans stort sett hele tiden kretser om Erica, en ung dame som han er forelsket i.

Zusak, Markus: Boktyven. (2008)

"Boktyven" var en leseopplevelse av de sjeldne. Handlingen fant sted i Tyskland under 2. verdenskrig og med Døden selv som fortelleren. Som kjent hadde han mye å gjøre under verdenskrigen, men han fortalte om Boktyven, ei ung jente, og hennes nærmiljø med stor sympati. Denne boken skal jeg lese enda en gang, men foreløpig er det venteliste på biblioteket, så jeg får utsette det litt. Anbefales varmt!