mandag 13. august 2007

Didion, Joan : De magiske tankers år. Tiden 2007.

Forfatterens mann dør av hjerteinfarkt dagen før nyttårsaften. En uke tidligere har deres nygifte datter blitt alvorlig syk. Boken er forfatterens beretning om året som fulgte. "De magiske tankers år" er en bok om sorg, kjærlighet, ekteskap, barn og minner, og det tynne skallet mellom galskap og forstand.
Dette til tross; Boken "gikk ikke helt hjem" til meg. Faktisk ble det skumlesing etter en stund, og når jeg tenker meg om, leste jeg den ikke helt ut heller. Det er mulig jeg ble for distrahert av omgivelsene.

Larsson, Stieg: Millennium - Jenta som lekte med ilden. Gyldendal 2007.

Andre bok i serien om Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander er like spennende som første bok. Denne gangen er sexhandel hovedtema. 623 sider fengslende underholdning. Nå kan jeg knapt vente på bok nr. 3.

Larsson, Stieg: Millennium - Menn som hater kvinner. Gyldendal 2006.

Dette er første del i en serie på tre kriminalromaner om Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander. Blomkvist er en rettferdighetssøkende journalist som graver opp og offentliggjør skitne affærer. Salander er hans medhjelper (hacker) på internett, men kjører også sitt eget løp. Kjempespennende! Anbefales på det varmeste.