mandag 27. august 2007

Hearn, Lian: Otorienes tid. Damm forlag

- Det syngende gulvet. Otorienes tid, b.1 (2004)
- Hegrens tegn. Otorienes tid, b.2 (2005)
- I lys av månen. Otorienes tid, b.3 (2006)

Lian Hearns interesse for Japansk språk og historie inspirerte henne til å skrive triologien om Otorienes tid. Jeg har lest 1. og 2. bok og kommer sannsynligvis til å lese 3. bok også. Dette er fantastisk litteratur både for ungdom og voksne.
Det er historien om Takeo, gutten som ble oppfostret blant De Skjulte, men som egentlig er den store Otori-klanens arving. Takeo har overnaturlige evner. Hørselen gjør ham i stand til å høre fienders rådslaging på lang avstand, og han kan gjøre seg usynlig. Hans store kjærlighet er den vakre Kaede. Ryktet sier at alle menn som elsker henne kommer til å dø.
Takeo og Kaede ønsker å samle og gjenreise Otori-stammens rike og gjeninnføre rettferdighet og fred. Om de klarer det vet jeg ikke før jeg har lest 3. bok. Det er spådd at Takeo skal vinne fire store slag, men tape det femte. Når 2. bok slutter har han ennå ikke vunnet det første. Så jeg forventer mye krig i 3. bok.
Lian Hearn ble tildelt både den svenske Peter Pan-prisen og den tyske Deutscher Jugendliteraturpreis for Det syngende gulvet. Hegrens tegn var en god fortsettelse.